lauantai 10. elokuuta 2013

Arcachon ja Dune du Pyla
















Nyt olisi taas heinäkuisen Ranskan matkan muistelun aika.

Vuokrasimme yhdeksi päiväksi auton ja huristelimme Bordeauxin kaupungista rannikolle Arcachoniin. Matka autolla kesti vain vajaa tunnin ja liikenne oli aika normaalia, joten auton vuokrausta ei kannata jännittää, Bordeauxin seudulla ainakaan. Yleisillä kulkuneuvoillakin pääsee kyseiseen rantakohteeseen, mutta otimme auton, koska tarkoitus oli ajella muihinkin kohteisiin päivän aikana ilman, että on sidottu aikatauluihin.

Päivä on kuitenkin lyhyt, joten emme ehtineet loppujen lopuksi Arcachonin lisäksi kuin vähän matkan päähän hiekkadyyneille. Dune du Pyla kuului ehdottomasti matkan kohokohtiin. Hiekkadyynit kohosivat taivaanrantaan asti ja näkymä sekä tuntuma oli vaikuttava. Ajattelimme hiekan olevan kuumaa helteisen päivän päätteeksi, mutta se olikin ihanan vilpoista. Oli mahtavaa juosta dyynejä alas paljain jaloin ja kovaa vauhtia, siinä oli vapauden tuntua.

Arcachon oli kaunis rantakaupunki, jonne olisi voinut jäädä yöksikin. Päivän reissu oli siis vähän turhan lyhyt kyseiseen kohteeseen. Ehkäpä hankin sieltä joskus kesähuvilan uima-altaineen...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti